ابلاغ رای داوری توسط یکی از داوران
درصورتی که در قرارداد داوری طریق خاصی برای ابلاغ رای داوری پیشبینی نشده باشد و رأی توسط هیات داوری صادر شده باشد، ابلاغ رأی داوری توسط یکی از آنها صحیح است یا اینکه هیأت صادرکننده رأی باید به اتفاق برای ابلاغ رای صادره اقدام کنند؟
به عبارت دیگر اگر یکی از داوران اقدام به ابلاغ رأی داوری کند، آیا این ابلاغ صحیح است؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
طبق ماده ۴۸۵ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ ابلاغ رأی داور یا تسلیم آن به دادگاه ارجاعکننده دعوا به داوری یا دادگاه صالح حسب مورد تکلیف داور یا هیأت داوری است؛ با انجام این تکلیف توسط یکی از داوران تکلیف از دیگر اعضای هیأت داوری ساقط می شود.
زیرا هدف اصلی از ابلاغ رأی اطلاع طرفین از مفاد رأی داوران است.
و چیزی که اهمیت دارد اینست که ابلاغ به طریق رسمی و قانونی صورت گرفته باشد و طرفین بتوانند با استفاده از آن ، حق خود برای درخواست اجرا یا ابطال رأی داور را اعمال کنند ، که این هدف با ابلاغ یا تسلیم رأی توسط یکی از داوران نیز محقق میشود.
نتیجه گیری
بنابراین اقدام یکی از داوران برای ابلاغ رأی هیأت داوری کافی و صحیح است هرچند منعی برای ابلاغ توسط همه اعضای هیأت داوری نیز وجود ندارد.
ایران داوری مرکز تخصصی داوری در ایران است که با حضور مشاوران متخصص و مجرب آماده ارائه خدمات داوری ، قبول داوری ، مشاوره های تخصصی داوری در خصوص تشریفات انتخاب داور می باشد.
- تلفن تماس برای دریافت مشاوره و خدمات داوری: 02188321088 و 02188323279
- تلفن همراه برای طرح درخواست مشاوره و خدمات داوری: 09123836621 و 09122985077
- ایمیل برای طرح سوالات و درخواست ها و ارسال مدارک: irandavary@gmail.com
- تلفن همراه برای ثبت نام در دوره های آموزش داوری: 09059298683