در اثر تخلفات رانندگی و ایجاد خسارت جانی یا مالی برای طرفین ، پرونده هایی با موضوع تصادفات رانندگی تشکیل می شود که گاهی منجر به طرح دعاوی در مراجع قضایی شده و البته با توجه به اینکه طرفین این دعاوی معمولا با هم خصومتی ندارند و تنها هدف آنها تعیین میزان خسارت و جبران خسارت وارده به طرف دیگر می باشد
و در اصل میخواهند اختلاف پیش آمده حل و فصل شود می توانند مرجع داوری را برگزینند. پس داوری در پروندههای تصادفات رانندگی امکان پذیر است.
رسیدگی به پروندههای تصادفات رانندگی
در این نوشتار به بررسی و تصمیمگیری درباره مسئولیت ناشی از خسارات یک تصادف رانندگی توسط مقام قضایی، کارشناسان بیمه یا داوران می پردازیم بنابراین رسیدگی به پروندههای تصادفات رانندگی ممکن است در دادگاه ، شرکتهای بیمه یا حتی از راه داوری انجام شود.
مراحل داوری در پروندههای تصادفات رانندگی
بعد از تعیین داور برای شروع رسیدگی باید موارد زیر را آماده کنید:
۱- مدارک و شواهد تصادف
۲- گزارش پلیس از تصادف
۳- اظهارات طرفین و شهود درباره تصادف
۴- تصاویر و فیلمهای صحنه تصادف
۵- نظریه کارشناسان تصادفات
داور با بررسی موارد بیان شده درباره میزان خسارت وارده و تعیین مقصر تصادف و نحوه جبران ضرر و زیان تصمیم گیری می کند.
قوانین مربوط به تصادفات رانندگی
داور علاوه بر رعایت اصول و قواعد داوری مکلف است رایی صادر نماید که مخالف با قوانین کشور نباشد به طور کلی رای داوری در پرونده های تصادفات رانندگی باید بر پایه قانون مجازات اسلامی ،
قانون بیمه شخص ثالث و آییننامههای راهنمایی و رانندگی صادر شود. پس رایی که مفاد آن مخالف قوانین مربوطه باشد قابلیت ابطال خواهد داشت.
اقدامات داور در پرونده تصادف های رانندگی
داور علاوه بر تعیین میزان خسارت ناشی از تصادف ، باید مقصر حادثه یا تقسیم مسئولیت بین طرفین را مشخص ، میزان خسارت جانی و مالی وارده به هر دو طرف را ارزیابی و تأثیر بیمه و پوششهای آن را بررسی نماید.
و در نهایت طرفین را برای مذاکره و توافق راهنمایی کند.
همچنین با توجه به توافق طرفین در باره محدوده صلاحیت داور ، داور می تواند با مراجعه به بیمه برای پرداخت خسارت نیز اقدام کند.
ارجاع پرونده به دادگاه بعد از داوری
در مواردی هر چند به ندرت ، ممکن است اختلافات طرفین با داوری حل و فصل نشود در این صورت می توانند با مراجعه به دادگاه رسیدگی به پرونده را درخواست کنند. بنابراین امکان رسیدگی داوری در پرونده های تصادفات رانندگی وجود دارد.
ایران داوری مرکز تخصصی داوری در ایران است که با حضور مشاوران متخصص و مجرب آماده ارائه خدمات داوری ، قبول داوری ، مشاوره های تخصصی داوری می باشد.
- تلفن تماس برای دریافت مشاوره و خدمات داوری: 02188321088 و 02188323279
- تلفن همراه برای طرح درخواست مشاوره و خدمات داوری: 09123836621 و 09122985077
- ایمیل برای طرح سوالات و درخواست ها و ارسال مدارک: irandavary@gmail.com
- تلفن همراه برای ثبت نام در دوره های آموزش داوری: 09059298683