رسیدگی به اختلافات بازار بورس و اوراق بهادار
رسیدگی به اختلافات قرارداد پیش فروش ساختمان، خصوصی سازی، قراردادهای پیمانکاری و اختلافات خانوادگی (طلاق) مطابق قوانین ایران در صلاحیت اجباری مرجع داوری می باشند در این نوشتار به بررسی هر یک از این موارد می پردازیم.
داوری به عنوان مرجع حل و فصل اختلافات در نظام حقوقی ایران شناخته شده است در اصل داوری یک مرجع رسیدگی توافق محور می باشد که طرفین به منظور برخورداری از مزیتهای خاص آن از جمله تسریع در رسیدگی ، کاهش هزینه ها ، کاهش پروندههای دادگستری و… در تعیین آن توافق می کنند.
پس اصولاً ارجاع اختلافات طرفین بر مبنای توافق آنها صورت میگیرد اما مواردی در قانون پیشبینی شده است که حل و فصل اختلاف و ارجاع دعوا به داوری اجباری می باشد.
در قانون بازار اوراق بهادار مصوب ۱۳۸۴
هیئت داوری با ماهیت اجباری به عنوان مرجع حل و فصل اختلافات بازار اوراق بهادار پیشبینی شده است مطابق قانون فوق اختلافات مربوطه ابتدا باید به کانونهای ذیربط برای حصول سازش ارجاع شود در صورتی که در این مرحله ساز سازش حاصل نشود اختلافات برای حل و فصل مرجع داوری ارجاع می شود .(ماده ۳۶ قانون بازار اوراق بهادار)
لازم به ذکر است که قانون بازار اوراق بهادار بر مبنای برخورداری فعالان بازار از مزیتهای رسیدگی داوری هیئت داوری را جهت حل و فصل اختلافات مربوطه به این بازار تعیین کرده و ضوابط و مقررات خاصی را برای آن مشخص نموده که آن را از داوری
- تلفن تماس برای دریافت مشاوره و خدمات داوری: 02188321088 و 02188323279
- تلفن همراه برای طرح درخواست مشاوره و خدمات داوری: 09123836621 و 09122985077
- ایمیل برای طرح سوالات و درخواست ها و ارسال مدارک: irandavary@gmail.com
- تلفن همراه برای ثبت نام در دوره های آموزش داوری: 09059298683